100% chemie (Dutch Edition) by Doeschka Meijsing PDF

By Doeschka Meijsing

ISBN-10: 9041708146

ISBN-13: 9789041708144

100% chemie is een kleine familiekroniek, geschreven through de achterdeur. Als de ik-persoon haar moeder probeert te betrappen op het verleden loopt zij telkens stuk op een 'hoe kom je daar nu bij?'. De moeder is de belangrijkste bron van informatie, maar als een onbetrouwbare douanier bewaakt ze de grens van heden en verleden. Het hoedenatelier van de overgrootmoeder, de scheldende papegaai van de Duitse overgrootvader (als de 'arme Pfiffikus' een begrip in de familie) en de oom die op de emmer werd geboren, ze zijn haar tussen neus en lippen door ontglipt.
Meijsing probeert zich in te leven in een moeder die in 1934 als sort uit Duitsland naar Nederland kwam. In tintelend proza weet zij uiteindelijk heden en verleden te vangen.

Show description

Read or Download 100% chemie (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

De rechten van iedere Nederlander (Dutch Edition) by Douwe Brongers PDF

Welke rechten heb je als Nederlander? Moet je je altijd kunnen identificeren? Als je een abonnement wilt opzeggen, hoe lang moet je dan nog betalen? magazine je als vrouw minder verdienen dan een guy voor hetzelfde werk? Waarvoor kan males je betalingsgegevens gebruiken en magazine dat zomaar? De Nederlandse wetgeving is voor de meeste mensen helaas moeilijk te begrijpen: de teksten bestaan uit lange zinnen vol vakjargon, met allerlei verwijzingen naar andere wetten of artikelen.

Read e-book online De gouden ezel (Salamander klassiek) (Dutch Edition) PDF

Magie, seks, misdaad en sensatie, humor, verlossing: De gouden ezel van Apuleius van Madauros (ca. 125-180) heeft het allemaal. De roman vertelt het verhaal van Lucius, een jongeman die in step with ongeluk verandert in een ezel en zo allerlei avonturen beleeft. Hij hoort de vreemdste verhalen, zoals het beroemde sprookje van Amor en Psyche, en raakt betrokken bij moord, roof en overspel.

Download PDF by Johan van Overtveldt: De ontwakende reus (Dutch Edition)

We leven in een verwarde wereld. Onrust en onzekerheid heersen over alle continenten. Eén zekerheid delen alle opiniemakers, politici en economen: de wereld met de Verenigde Staten als enige tremendous- macht is definitief voorbij. China, Brazilië, Rusland, al deze landen staan te dringen om de rol van de VS over te nemen.

Download e-book for kindle: Eerwraak (Dutch Edition) by Helen Vreeswijk

De zeventienjarige Sam Visser is smoorverliefd op het beeldschone Afghaanse meisje Letiva. Letiva is in Nederland geboren en opgegroeid, maar wordt volgens de regels van haar cultuur grootgebracht. Ze draagt een hoofddoek en heeft geleerd dat ze moet oppassen voor jongens. Met een niet-moslimjongen thuiskomen is een groot taboe.

Extra info for 100% chemie (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

100% chemie (Dutch Edition) by Doeschka Meijsing


by Ronald
4.3

Rated 4.96 of 5 – based on 46 votes